Terug naar de voorpagina: click hier
----------

Evenementen/agenda Nunspeet e.o.: click hier
----------

Alle activiteiten Zandenbos: click hier
----------

Extra links-dossier Nunspeet: click hier


Lisa Kruisselbrink op tv
foto: EO
 • Lisa Kruisselbrink uit Vierhouten is te gast geweest bij het EO-programma blinQ, het jeugdprogramma van de EO. Het wordt elke middag uitgezonden vanaf toen over vier. In de uitzending met Lisa ging het over de liefde.
  Op de foto: Lisa Kruisselbrink (rechts) met enkele andere gasten van blinQ.
  Het programma staat bij de EO online. Foto: EO
  [ afleveringen blinQ online ]

  Druk, druk, druk....
 • Als u wilt weten waar de Nunspeetse politie zich zoal mee bezighoudt.... dan citeren wij hier even uit het politierapport:

  Tijdens toezicht in het centrum op dinsdagmiddag (14/2) werd een automobilist bekeurd voor parkeren op het trottoir. Bij een verkeerscontrole op de Harderwijkerweg werd één bestuurder bekeurd voor rijden zonder gordel.
  Bron: TV Nunspeet Tekst


 • Wat doet je gemeente?
 • Nunspeet is één van de 44 gemeenten in Nederland die meedoen aan de website: www.watdoetjegemeente.nl. Op deze website kunnen partijen binnen, maar ook buiten de gemeentelijke organisaties hun prestaties vergelijken met andere gemeenten. De website is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
  De website geeft op veel vragen een antwoord. Bijvoorbeeld wat de kosten zijn van een bouwvergunning in de verschillende gemeenten, hoe de parkeerplekken zijn gereguleerd, of het parkeerbeleid sterk afwijkt van andere gemeenten en wat het oordeel is over de kwaliteit van de dienstverlening.
  [ Wat doet je gemeente ]

  Ossenkolk: lekker baantje
  FOTO: Wilco van den Top | Dorp Vierhouten.nl
 • Hoewel de zon nu weer roet in het eten gooit, is er op de Ossenkolk in het bos bij Vierhouten al aardig geschaatst. Het ijsbaantje ligt langs de Ossenkolkweg (zijweg van de Nunspeterweg, vanuit Nunspeet net voor De Mallejan.
  Foto: Wilco van den Top
  [ Schaatsen op de Ossenklok ]

  'Nunspeet: vitaal en bruisend'
 • De gezamenlijke ondernemers in Nunspeet vinden dat bedrijventerrein De Kolk (Nunspeet-oost) er in z'n geheel (30 ha) moet komen. Ook moet de weg tussen De Kolk en de A28 een tunnel krijgen onder de spoorlijn door. Dat heeft voorzitter Van Roekel van de Nunspeetse Ondernemers Koepel (NOK) in zijn nieuwjaarsrede gezegd. Volgens Van Roekel wil Nunspeet een 'vitale en bruisende gemeente zijn en blijven'.
  [ Exclusief: de complete NOK-nieuwjaarstoespraak ]

  Nieuw boek: Moord op Palme (Zweden) heeft Nederlandse connecties
  © www.olofpalme.nl
 • Op 28 februari, op de dag af 20 jaar na de moord op de Zweedse premier Olof Palme, verschijnt in Deventer het boek 'Oh was hij het...?

  Journalist Elzo Springer volgde het spoor van de politie in Deventer die in 1989 de relatie legde tussen de moord op Palme en de moord (in Deventer) op de asielzoeker Mahmut Bilgili. Deze advocaat werd in februari 1987 vermoord. Justitie zag geen heil in de relatie tussen beide moorden. ,,Ten onrechte blijkt nu,'' stelt auteur Elzo Springer.(foto linksonder)
  Bilgili heeft, aldus het boek, al in 1985 gewaarschuwd dat de Zweedse premier Olof Palme zou worden vermoord. Die waarschuwing werd echter niet serieus genomen. Bilgili werd een jaar later zelf vermoord en gevonden in het Twentekanaal.
  'Oh, was hij het...?' schetst de 'Dutch connection' en ook de dadergroep die verantwoordelijk was voor de moorden.

  [ 'Oh, was hij het?' ]

  Tip voor Everardus
 • Leuke tip voor boomzaagkunstenaar Evarardus Smit (altijd op het Rondje Vierhouten, ook vaak bij het Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer): zaag ook eens een wild zwijn.
  [ Boomzagen: een wild zwijn ]

  Ree en hert voor spreekbeurten
 • Voor kinderen uit Nunspeet (en omgeving) hebben we hier een mooie site als je een spreekbeurt wilt houden over het ree (foto) of hert.
  [ Spreekbeurt over ree of hert ]

  Weetjes over de Roggebotsluis
 • Als je vanuit Nunspeet bij Elburg de brug naar Flevoland overgaat, dan rechts richting Kampen, dan kom je bij de Roggebotsluis. Een prachtige route voor eventjes een rondje om. De Roggebotsluis, daar vergis je je in. Dat ding is toch mooi 85 meter lang en 9.50 meter breed. Vorig jaar passeerden er 1515 beroepsvaartuigen en 30.474 plezierjachten. Op de Roggebotsluis geldt zelfbediening van de sluis, buiten de normale bedieningstijden.
  [ De Roggebotsluis ]

  CD voor Kon. Wilhelminabos
 • Ter gelegenheid van de ‘Bomen voor het Leven’-dag in het Koningin Wilhelminabos (langs de Vossemeerdijk voorbij de Roggebotsluis), is een cd-single met 2 liedjes uitgebracht. De cd is een herinnering aan dit unieke bos, maar het is ook een bijdrage aan rouwverwerking. In het bos worden bomen geplant voor mensen die aan kanker zijn overleden. ‘Bos van Liefde' en 'Bij Jou’ worden gezongen door Peter Derksen, initiatiefnemer van het Koningin Wilhelminabos. De single kost € 4,99 en de opbrengst gaat naar het Koningin Wilhelminabos. Hij is te koop bij de platenzaak, maar ook online te bestellen via www.musicstore.nl. Op de site zijn stukjes van de liedjes te beluisteren.
  [ Single Kon. Wilhelminabos ]
 • Vaste bezoekers van onze site weten het al wel. Voor anderen nog maar dit: het Kon. Wilhelminabos (met de indrukwekkende gedenkplaats) ligt niet ver van Nunspeet. We hebben voor u een routekaartje.
  [ Kaartje Kon. Wilhelminabos ]

  Staatsbosbeheer:
  'Natuur moet meer aandacht krijgen'
 • De natuur in Nederland moet meer aandacht krijgen, vindt Staatsbosbeheer. In 2006 wordt bijvoorbeeld een programma gestart om alle basisscholieren minimaal 1 keer de natuurgebieden te laten bezoeken.
  [ 'Natuur moet meer aandacht krijgen' ]

  Winter in het beukenbos
  foto: Gerrit Rekers
 • Natuurfotograaf Gerrit Rekers uit Vierhouten maakte een mooie reportage van het bos in de sneeuw. Nunspeet.Net laat er enkele van zien.
  [ Gerrit Rekers: het Beukenbos in Winterkleed ]

  Edelherten in de winter
  foto: Staatsbosbeheer | Nunspeet.Net
 • Hoe past het edelhert zich aan in de winter met lage temperaturen en weinig voedselaanbod? Edelherten zijn 's winters aan een dubbele belasting overgeleverd. Enerzijds vinden ze minder voedsel, anderzijds moet hun lichaamstemperatuur in de kou op peil gehouden worden. Er werd aangenomen dat herkauwers in de winter eigenlijk meer energie nodig hadden dan in andere seizoenen. Tot op heden konden wildbiologen ondanks jarenlang onderzoek geen bevredigend antwoord geven op deze vraag. Nu is dat antwoord er wel.
  [ Edelherten in de winter ]

  Gemeentepagina naar concurrent
 • Wegener heeft de wekelijkse advertenties van de gemeente Nunspeet verloren aan concurrent BDU uit Barneveld. De pagina's (met informatie en officiele bekendmakingen) verschijnen nu in de Nunspeter Post en niet langer in Nunspeet Huis aan Huis dat De Weekkrant is gaan heten.
  Nunspeet heeft besloten naar de concurrent van Wegener te gaan omdat de BDU goedkoper is. Het nieuwe contract geldt vooralsnog voor 1 jaar.

  CU wil postkantoor houden
 • Het is tegen beter weten in: het postkantoor in Nunspeet gaat dicht, daar houdt Postkantoren BV zich aan. De ChristenUnie in de gemeenteraad doet toch een poging. De partij vraagt het college van Nunspeet om Postkantoren BV te vragen het besluit te herzien, aldus CU-woorvoerder Van den Berg. Hij zegt het postkantoor voor Nunspeet te willen behouden.

  Penning voor pontbaas
 • Pontbaas D. Vierhout heeft uit handen van burgemeester Van Hemmen een oorkonde ontvangen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Afgelopen juli redde Barney 2 jongens uit het Veluwemeer ter hoogte van Polsmaten.
  De jongens probeerden een eilandje te bereiken, maar verkeken zich op de afstand en de kou. Eén van hen was er slecht aan toe en kon net op tijd gered worden. Hij werd na de reddingsactie in het ziekenhuis opgenomen. Vierhout vaart 's zomers tussen Polsmaten en Bremerhaven.


  Martkplannen: luchtballon?
 • De plannen die B&W van Nunspeet voor het marktplein hebben, zijn bepaald niet nieuw en verrassend. Maar goed, ze zijn weer eens van stal gehaald. Helaas echter weer zonder aan te geven hoe ze gerealiseerd kunnen worden. De bureaulade heeft er vermoedelijk weer een stapeltje papier bij.
  [ De Stentor: Markt gastvrijer maken ]

  Serie inbraken opgelost
 • Met de aanhouding van drie mannen van 22, 23 en 25 jaar uit Harderwijk heeft de politie ruim 20 inbraken in scholen, bedrijven en woningen in Nunspeet, Harderwijk, Hierden en Ermelo opgelost. De mannen pleegden de feiten in wisselende samenstelling in de periode vanaf augustus 2005 tot november dit jaar. De verdachten namen in de meeste gevallen flatscreens weg. De goederen werden doorverkocht en van de opbrengst werden vooral drugs gekocht.

  Scholenstrijd op fietspad
 • Fietsende scholieren van het Fruytier College en scholengemeenschap De Nuborgh hebben het op het fietspad tussen Nunspeet en Uddel geregeld met elkaar aan de stok, aldus een bericht in dagblad De Stentor.
  Bij de confrontaties zouden de jongeren ook geweld gebruiken. De scholen gaan nu foto’s van leerlingen uitwisselen om in geval van molestatie snel de dader op te kunnen sporen. De confrontaties tussen de reformatorische leerlingen van de Uddelse vestiging van het Fruytier en de protestants-christelijke Nuborgh spelen al jaren. De groepen kruisen elkaar op het fietspad, waarbij er af en toe ruzie uitbreekt. De politie heeft aangekondigd extra controles te gaan houden.
  [ Zie ook: Dorp Vierhouten ]

  Campings worden natuur
 • Acht recreatiebedrijven op de Veluwe zouden de komende jaren opgekocht moeten worden en tot natuurgebied omgevormd. De provincie Gelderland trekt negen miljoen euro voor uit voor de aankoop en sanering van de bedrijven. De verwachting is dat er op de lange termijn in totaal honderd hectare natuur bijkomt.
  Of het plan lukt is afhankelijk van de gesprekken en onderhandelingen met de betreffende bedrijven. De namen daarvan worden niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat de provincie is geïnteresseerd in een deel van het terrein van camping Samoza in Vierhouten.
  Drie bedrijven zijn al aangekocht, waaronder het landgoed Stakenberg aan de rand van Elspeet (gem. Nunspeet).


  Keilerstrijd: zaterdag 10 juni
  © Nunspeet.Net
 • De organisatie van de strijd om de Nunspeetse Keiler heeft de wedstrijddatum voor 2006 bekendgemaakt: zaterdag 10 juni.
  De Nunspeetse Keiler is een sportieve behendigheidswedstrijd, te vergelijken met de vroeger bekende Zeskamp TV wedstrijden en dan nog aangevuld met zware duurproeven.
  De eerste Keiler werd georganiseerd in 1995. Vervolgens is er ieder jaar een Keiler geweest, met uitzondering van 2001 toen het evenement op het laatste moment moest worden geannuleerd wegens de MKZ crisis. In 2006 vindt de Strijd om de Nunspeetse Keiler dus voor de 11e keer plaats.
  [ De complete uitslag van 2005 ]
  [ Webstie Nunspeetse Keiler ]

  Kinderopvang heet Villa Lavendel
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • Het nieuwe gebouw van de kinderopvang in Nunspeet is door burgemeester Van Hemmen geopend. Hij deed dat door de nieuwe naam, Villa Lavendel, te onthullen. Na 15 jaar kinderopvang in Nunspeet georganiseerd te hebben werd deze tweede locatie geopend aan de Steiger 1. Dit adres is te vinden achter de brandweerkazerne.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  GEEN SPORTVERKIEZING
 • Er wordt voor 2005 geen Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar gekozen. De organisatie heeft besloten de verkiezing (minstens?) een jaar over te slaan. Er wordt gezocht naar een nieuwe opzet van de verkiezing.
  De verkiezing wordt georganiseerd door de Lions Club in Nunspeet. De laatste jaren was er echter, aldus de Lions, een merkbvare terugval in de belangstelling voor de verkiezing. Dat gold zowel het nomineren van kandidaten voor de titels als voor de publieke belangstelling voor het Sportgala.

  Hoe het nu verder gaat met de verkiezing is de vraag. De organisatie zegt zich daarover te buigen. Wie een goede formule weet, mag het zeggen.


  VAARWEL MOEFLONS!
  foto: Maas van den Ruitenbeek
 • ARCHIEF-bericht van 1 december 2005

  De prachtige moeflons op de Noorderheide worden deze week gevangen.
  Staatsbosbeheer krijgt hierbij hulp van mensen van dierentuin Artis. De geweldige schapen met de prachtige horens moeten van de Noorderheide (tussen Vierhouten en Elspeet) af omdat ze ‘exoten’ zijn, dieren die niet in ons land thuishoren. Het is weer een van de vreemde bedenksels van Staatsbosbeheer (vinden wij).
  De moeflons lopen al sinds jaar en dag op de Noorderheide. Ze worden gevangen en uitgezet in de duinen bij Zandvoort om daar struikgewas op te vreten. Het duingebied wordt er vooral overwoekerd door de Amerikaanse (exoot???) vogelkers.
  Jarenlang hebben liefhebbers op de heide gespeurd naar de moeflons en altijd was het weer kicken als je ze zag. Die tijd is voorbij.
  VAARWEL MOEFLONS! Het gaat jullie goed, daar in de duinen!
  Foto: Maas van den Ruitenbeek


 • Internetradio voor Janny Klunder
 • Janny Klunder uit Nunspeet heeft een eigen programma op internetradio. Ze draait countrymuziek en niet de eerste de beste! Wie van country houdt, hoort geweldige muziek met een perfecte geluidskwaliteit.

  foto: Nunspeet.NetWe kennen Janny Klunder natuurlijk als echtgenote van Chuck Barlinger (foto), de befaamde countryzanger en radiopresentator uit Nunspeet die enkele jaren geleden helaas overleden is. Chuck Barlinger had een eigen programma bij Radio Nunspeet en een website bij ons eigen Nunspeet.Net.
  Janny Klunder is op internetradio 's avonds te horen, meestal een uurtje. De tijden wisselen wel, maandag was het tussen zeven en half negen, dinsdagavond begint ze om acht uur.

  [ Internetradio Bij Ons In Nederland ]

  Sint in
  Vierhouten
 • Sinterklaas is zaterdag aangekomen in Vierhouten. Wilco van den Top maakte er een mooie reportage met veel foto's van.
  [ Sint in Vierhouten ]

  Kandidatenlijst CU
 • De ChristenUnie in Nunspeet heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing van volgend jaar maart vastgesteld. Fractievoorzitter Gert van den Berg (43) is lijsttrekker. Huidig raadslid Jan-Willem Dollekamp (38) staat nummer twee, Bertus Schouten uit Elspeet op de derde plaats en eveneens huidig raadslid Wilco Leeflang (38) staat op de vierde plaats. Jannie van Dongen uit Hulshorst bezet de vijfde plaats. Bertus Schouten (43) is nieuw in de top van de CU-lijst. Hij was tien jaar voorzitter van de Dorpsvereniging Elspeet. Jannie van Dongen (51) is eveneens nieuws. Zij vervulde bestuurlijke functies in het onderwijs en is als vrijwilliger actief in de hulpverlening en het verenigingsleven.
  Beoogd wethouder Nico Schipper bezet de achtste plaats op de kandidatenlijst. Huidig wethouder Theo van Ledden verlaat de politiek. Hij staat als lijstduwer op de dertigste plaats op de cU-lijst.


  Speelterreintje vernieuwd
 • Het speelterrein aan de Pr. Christinastraat in Nunspeet wordt vernieuwd. De bielzen aan de zijkant worden vervangen door beton palissadepalen. De ondergrond van het speelterrein wordt vervangen door zand zodat er meer spelmogelijkheden ontstaan. Daarnaast zal het straatwerk rondom aangepast worden voor kinderfietsjes en skelters. Er wordt een nieuwe boom geplant worden en er zullen drie speeltoestellen geplaatst worden om te kunnen glijden en klimmen. Er komen ook een speelhuisje (combinatietoestel) en klimnet, komen duikelrekken en er wordt een speelding met een veer neergezet.

  De Bunte: voor iedereen wat
 • Nunspeets nieuwste woonwijk De Bunte wordt 'voor elk wat wils'. Er worden jongerenappartementen gebouwd, rijtjeswoningen en appartementen/maisonettes in de huursector, rijtjeswoningen in de koopsector, twee-onder-eenkapwoningen, vrijstaande woningen, luxe appartementen, waterwoningen en ook worden er bouwkavels uitgegeven waarop de koper zelf een woning kan (laten) bouwen. De prijsklasse in de huursector varieert van 400,-- tot 500,-- euro huur per maand. In de koopsector lopen de prijzen uiteen van 140.000,-- euro tot 480.000,-- euro (vrij-op-naamprijzen). Bron: gemeente Nunspeet

  Bibliotheken samen: meer service voor lezers
 • De bibliotheken in Nunspeet (en Elspeet), Ermelo, Harderwijk en Putten zijn gefuseerd. Deze week wordt het samenwerkingscontract ondertekend.
  Voor de lezers biedt de samenwerking voordelen. Met hun bibliotheekpas kunnen ze terecht in alle vestigingen in Nunspeet, Elspeet, Ermelo, Harderwijk en Putten. Via de website van de bibliotheek kan men boeken dvd's,cd's en andere media reserveren en met enkele dagen in de eigen woonplaats afhalen. Doordat de bibliotheken nu gezamenlijk media aanschaffen is er een breder collectie aanbod voor de klanten.
  [ Lees bij ons het complete persbericht ]  VIERHOUTEN KRIJGT
  EIGEN VIERDAAGSE
 • In navolging van de 4DAAGSE van Nijmegen, komt er volgend jaar een echte VIERDAAGSE VAN VIERHOUTEN!

  Het wordt een Vierdaagse voor Nordic Walking-wandelaars over de afstanden van 5, 10 en 20 kilometer. Het wandelevenement wordt gehouden van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september. Gedurende deze vijf dagen moet er vier dagen gewandeld worden. Centrale lokatie wordt hotel-restaurant De Foreesten aan de Gortelsweg.

  De tocht staat onder auspicien van de wandelbond KNBLO-NL die ook in Nijmegen de 4DAAGSE organiseert. Nordic Walking is wandelen in een hoog tempo, met gebruikmaking van stokken.


  English Rose aan Ericaweg
  nu Restaurant François
 • François Jansen, jarenlang chef-kok in diverse restaurants, is z'n eigen zaak begonnen. Hij heeft The English Rose gekocht aan de Ericaweg (in het bos achter het station).
  Het restaurant is verbouwd tot een brasserie en een a la carte-gedeelte. De zaak is van dinsdag tot en met vrijdag voor zowel de lunch als het diner geopend; in het weekeinde alleen voor het diner.
  The English Rose was van Menno Verbiest die gestopt is en de zaak aan François Jansen heeft verkocht. Daarvoor zat Gerard ten Heggeler in het bedrijf. Toen heette het restaurant nog The Novice (inmiddels in Vierhouten).
  ,,Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en ideeen in de praktijk te brengen,'' zegt François Jansen.
  [ Interview met François Jansen ]


 • Maatregelen tegen recreatie Polsmaten
 • In de omgeving van Polsmaten moet de recreatie beteugeld worden. De natuur voorbij de dam (Piertje van Polsmaten) krijgt voorrang. Er komt een 'groene vangrail' om nog meer bescherming aan de vogels te geven. De dam wordt verlegd, er komt een opening voor schaatsers. Het gebied is belangrijk voor met name trekvogels en zeldzame soorten. Afhankelijk van het jaargetijde wordt de toegang tot kleinere of grotere delen van het gebied voor bepaalde vormen van (verstorende) recreatie beperkt of verboden. Overigens is het natuurgebied zelf nu al verboden. We hebben het complete plan voor u als pdf online gezet.
  [ Plannen voor het gebied Polsmaten ]

  Veel snoep op Sint Maarten
  foto: Wilco van den Top
 • Sinte, Sinte Maarten, de koeien hebben staarten..."
  In Nunspeet wordt alleen in Vierhouten het feest van Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan met lampionnen en zingend langs de deuren om lekkernijen al sfruit en snoep op te halen.
  foto: Wilco van den Top
  Foto's: Wilco van den Top
  [ Reportage Sint Maarten in Vierhouten ]

  Judo-puntentoernooi Van Meer
 • Bij Sportinstituut Van Meer was er zaterdag een hele dag voor nodig om het zesde judo-puntentoernooi af te werken. De 120 judoka's moesten allemaal vier wedstrijden afwerken in hun jacht op de punten. Vele winnaars gingen na afloop met een beker naar huis.
  [ Judo-toernooi: verslag en doorlink naar foto's ]

 • 1600 deelnemers!
 • 100 vrijwilligers!
  Enorme fotoreeks Shimano Veldtoertocht in Nunspeet
 • De Shimano Toertocht van De Volharding is een van de grootste toertochten voor mountainbikers in ons land. Afgelopen zaterdag deden er bijna 1600 deelnemers mee. Ruim 100 vrijwilligers van Toerclub De Volharding zorgden voor een geweldige organisatie. Deelnemers konden kiezen uit de afstanden 30, 50 en 75 kilometer.

  ,,Geen wonder dat het zo druk is,'' aldus een van de deelnemers. ,,Het is ook een van de mooiste toertochten van Nederland. Je rijdt aan een stuk door de natuur rond Nunspeet, je komt geen dorpje tegen. Dat is echt uniek. En de organisatie is geweldig.'' Fotoservice Beeldnieuws heeft onderweg alle deelnemers gefotografeerd. De foto's staan inmiddels online.

  [ Foto's Shimano Veldtoertocht Nunspeet ]

  Extra van Nunspeet.Net:
  Gratis wild-recepten
 • Het wildseizoen is volop aan de gang. Hier een zip-file vol met wildrecepten. Om gratis te downloaden. Extraatje van Nunspeet.Net.
  [ Gratis download: zip-file met wild-recepten ]

  Geweldig leuk kattenfilmpje
 • We hebben een geweldig leuk kattenfilmpje voor u online gezet. Allerlei fragmenten, het ene nog leuker dan het andere.
  [ Katten in de hoofdrol ]

  click hier om terug te gaan naar de voorpagina van Nunspeet.Net

 • |


  Sponsor Sites
  Proximare
  Garage Vierhout
  Autoschade De Weerd

  NUNSPEET.NET
  digitaal nunspeet compleet

  al acht jaar bedacht en gemaakt door
  Gertjan van Wijk
  © NUNSPEET.NET
  alle rechten voorbehouden - all rights reserved
  http://nunspeet.net is onderdeel van de Nunspeet Village Groep ®
  KvK Harderwijk 08078404