Gemeente koopt Elspeter- bosweg 9
 • De gemeente Nunspeet heeft het pand Elspeterbosweg 9 in Vierhouten gekocht. Hier moeten in de toekomst nieuwe woningen komen.
  Het pand ligt tussen een appartementenblok van Hotel De Vossenberg en Pannekoekenhuus Likkepot. Er staan nu een grote woning en wat kleinere huisjes op het vrije diepe perceel.
  De aankoop van de woning en de bijgebouwen is een strategische zet van de gemeente. Op andere plekken in Vierhouten ontbreken mogelijkheden voor woningbouw.
  Omdat de woningen pas over enkele jaren worden gebouwd verwacht de gemeente wel dat de grondprijs verder stijgt. Dat betekent wel dat er huizen moeten worden gebouwd in de wat duurdere sector.


  De Veluwe-agenda, 't jaar rond
 • Wat is er zoal te doen op de Veluwe? Hier het jaaroverzicht van de Veluwse VVV.
  [ Jaar-agenda VVV Veluwe ]

  Lokale hit nu bij ons te beLuisteren!
  HET MOOIE NUNSPEET
 • Het Moooie Nunspeet is een lokale hit, geschreven door Willem Bonte en gezongen door Ard Eggens. Het is een mooie lofzang op ons dorp.
  Nunspeet.Net Exdlusief Het nummer is niet meer op plaat of cd verkrijgbaar (helaas) maar wel exclusief op Nunspeet.Net te beluisteren.
  En we leveren er de tekst uiteraard bij!
  [ HET MOOIE NUNSPEET ]

  Nunspeets Paardenkoor
 • Het blijft een aardige Nunspeetse funnyjoke: het Nunspeets Paardenkoor, uiteraard exclusief op Nunspeet.Net.
  Nou niet iets om de hele dag te doen, maar och, voor een verloren momentje... Geluid op 10 en u zult eens zien hoe snel ze bij uw computer komen kijken!
  [ Het Nunspeets Mannenpaarden Koor ]

  Het water op de Veluwe
 • De Veluwe en water. Voor buitenstaanders geen voor de hand liggende combinatie. Maar wij weten beter. Zwemmen en surfen op het Veluwemeer, de Zandenplas, een duikcursus in recreatieplas Bussloo of een bottertocht vanuit de haven van Elburg. Genoeg te doen met het water op de Veluwe dus.
  [ Het water op de Veluwe ]

  Het stuivend zand leeft
 • Wat nu bijzonder, tot de verbeelding sprekend, landschap is, was vroeger voor de Veluwe een ernstige bedreiging. Hele Veluwse dorpen dreigden in de elfde eeuw helemaal onder het zand te verdwijnen. Maatregelen om het stuifzand vast te leggen hadden pas succes toen Staatsbosbeheer begon met aanplanten van grove dennen, begin 1900.
  [ Zandverstuivingen op de Veluwe ]

  De Veluwe van Gerard Schouten
 • Gerard Schouten vertelt op z'n site over de Veluwse natuur, uiteraard met foto's en links.
  [ De Veluwe van Gerard Schouten ]

  Vereniging het Reewild
 • De vereniging Het Reewild zet zich in voor het ree, onder meer op de Veluwe. Ook kent de vereniging een regeling voor aangereden wild.
  [ vereniging Het Reewild ]

  Natuurvoorlichting Veluwe
 • De stichting Natuurvoorlichting Veluwe organiseert uitstapjes in de natuur, diapvoorstellingen, lezingen, noem maar op.
  [ Stichting Natuurvoorlichting Veluwe ]

  Veluwse kunst van Hans Bulder
 • Hans Bulder (broer van Nico uit Elspeet) is natuurschilder, onder meer van Veluwse taferelen.
  [ Veluwse natuurkunst van Hans Bulder ]
  Drie lange Veluwse wandelpaden
 • Het Elfbergenpad, Elfwegenpad en Elfbekenpad zijn drie meerdaagse wandelroutes die u de mooiste plekjes op de Veluwe laten zien. Nunspeet en omgeving is in het Elfwegenpad opgenomen. Dat is circa 75 kilometer lang en voert door uitgestrekte bossen, over heidevelden en stuifzanden op de Noordwest Veluwe. Het Elfwegenpad zoekt oude wegen op. Handelswegen, boerenpaden tot en met de Oude Zeeweg langs de voormalige Zuiderzee.
  Het Elfbergenpad is circa 85 km lang. Naast bijzondere natuur, maakt u kennis met de eeuwenlange menselijke bewoning in het gebied en de 'sporen' die dat heeft nagelaten. Van prehistorische grafakkers tot de landing van de geallieerden op de Ginkelse heide.
  Het Elfbekenpad neemt u mee langs de randen van de hoge en droge Veluwe. De sprengenbeken zijn lang geleden met mensenhanden gegraven. Het heldere water werd eerst gebruikt voor de papiermolens en later voor de was. Nu zijn het vooral pareltjes in het landschap.
  [ Drie lange Veluwse paden ]

  Stroperstocht rond Nunspeet
 • Ontdek het leven van een stroper uit vroegere tijden. Een wandeling voor gezinnen waarbij de Veluwe Ranger vertelt over het leven in het bos en hoe daar vroeger gebruik van werd gemaakt. Na afloop staat een stroperspannenkoek klaar.
  [ Stroperstocht rond Nunspeet ]

 • Brandweer Nunspeet (1)
 • Brandweer Nunspeet (2)
 • Politieberichten regio
 • RTV Lokaal
  Eigen quiz van Nunspeet.Net
  Wat weet u van vleermuizen?
 • We hebben iets leuks voor u: een quiz over vleermuizen. Test uw kennis in tien vragen. Exclusief bij Nunspeet.Net.
  [ Doe de vleermuisquiz ]

  Kaart van de Veluwe
 • Wat is nou eigenlijk de Veluwe?
  Welaan, we hebben een mooie kaart voor u van De Veluwe, het mooiste gebied van Nederland. Met dank aan het Gelders-Overijssel Bureau voor Toerisme.
  [ Kaart van de Veluwe ]

  De Nunspeet Top-30
 • Nunspeet heeft zijn eigen top-30, de meest verkochte platen van de afgelopen week. Radio Nunspeet houdt 'm bij.
  [ Nunspeet Top 30 ]


  Sudoku
 • Dit is onze aanrader: de allerbeste site op het net met sudoko.
  [ Sudoku, topsite ]

  Nog een mooi sudoku-spel
 • Ook wij zijn verslaafd. Dit is een prachtige variant. Online spelen tegen de klok. Sudoku dus.
  [ Sudoku online ]

  Een hele nuttige voor de schoonmaak
 • CCleaner is een heeeeeel nuttig programma voor de grote schoonmaak. Schoont de pc van alle tijdelijke bestanden, cookies, cache en alle andere onnodige ruimtevreters. CCleaner ruimt ook het mysterieuze Index.dat bestand op waarvan niemand weet waarvoor het dient, maar wat op iedere Windows PC staat en hem langzamer maakt.
  [ Gratis download: CCleaner ]

  Veluwse digitale dorpen
 • Prachtig bijeen geharkt door Wilco van der Top: alle digitale steden, dorpen, buurtschappen en gehuchten op de Veluwe. Een heel leuk overzicht. En nuttig natuurlijk.
  [ Veluwse steden en gehuchten ]