Terug naar de voorpagina: click hier
Evenementen Nunspeet e.o.: click hier

Alle activiteiten Zandenbos: click hier

Nog geen verbouwing Dorpshuis
 • Het Dorpshuis in Vierhouten wordt nog niet verbouwd. De gemeente Nunspeet wil eerst de ontwikkelingen rond de aanleg van een voetbalveld in Vierhouten afwachten voor wordt begonnen met geplande onderhoudswerkzaamheden. Het gaat om de vervanging van de dakbedekking en de radiatoren en het opknappen van de toiletruimten. Indien het veld naast het dorpshuis komt moet het pand worden aangepast en verbouwd. Gaat het veld niet door, dan worden de plannen voor de renovatie van het dorpshuis apart bekeken.
  Prikkeldraad Noorderheide weg
  © www.nunspeet.net
 • De ontmanteling van het rasterhek rond de Noorderheide, het natuurgebied tussen Vierhouten en Elspeet, is begonnen.
  Het prikkeldraad is door Staatsbosbeheer weggehaald. Het ligt in grote rollen op een aantal van de palen en zal later worden weggehaald. Onduidelijk is of straks ook het gaas zal worden weggehaald. In ieder geval kunnen edelherten nu al de heide af, zij springen makkelijk over het verlaagde hek. Ook de moeflons kunnen weg omdat er op tal van plaatsen gaten in het hekwerk zitten.
  © Foto: www.nunspeet.net

  Foto's van Jan Moll
  © Jan Moll
 • Jan Moll is sinds een half jaartje fanatiek hobby-fotograaf. ,,Fotograferen is ook ontspannen,'' zegt hij daarover op zijn site. Daarop laat hij veel van eigen werk zien, zoals (zie foto boven) deze merel die met voedsel op weg is naar zijn jong.
  [ Jan Moll fotografie ]

  Nunspeetse koi's in achtertuin
  © Wim van Gelder | Nunspeet.Net
 • Tik op Google Wim & Elly in en je krijgt Wim en Elly van Gelder uit Nunspeet als eerste hit. In hun achtertuin hebben ze een enorme vijver met koi-karpers en daar vertellen ze over op hun eigen site. Wie iets over deze vissen wil weten, of over Wim & Elly zelf natuurlijk, die moet maar even naar ze gaan surfen.
  [ Wim, Elly & de koi-karpers ]

  Oud-Vierhoutenaar in soap
 • In de soap Lotte op Talpa (ooit gezien trouwens???) speelt Arent Jan Linde een van de hoofdrollen. Deze acteur woonde in de jaren 80 tot begin jaren 90 met zijn ouders in Vierhouten, in de woning naast villa Noorderheide. Hij ging naar school op de plaatselijke basisschool De Hoeksteen.
  Na de basisschool ging hij naar het Christelijk College Nassau-Veluwe te Harderwijk. Daar werden regelmatig musicals opgevoerd door leerlingen. Arent Jan speelde daar onder meer in de musical Sweeney Todd. Ook was hij betrokken bij de musical "Van reunië tot ruïne" en hij zat in de redactie van de schoolkrant Collega.
  Na enige omzwervingen studeerde hij af op de toneelschool van Amsterdam. Zijn bekendste rol in een musical was die van Christian in Cyrano van het Nationaal Toneel. Arent Jan Linde is tevens werkzaam als speldocent op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
  Met dank aan: Wilco van den Top, Vierhouten.
  [ Oud-Vierhoutenaar in soap]
  [ Video en Dossier ]

  Wat moet er met Tongeren?
 • Er komt een onderzoek naar de toekomst van het prachtige landgoed Tongeren, tussen Nunspeet en Epe. Het gebied is 505 hectare groot, waarvan 120 hectare in gebruik is bij vijf landbouwbedrijven. Binnen tien jaar stoppen vier van deze bedrijven, omdat er geen opvolger is. Het landgoed moet behouden blijven in samenhang met landbouw en de ontwikkeling van natuur, landschap en recreatie. Ook wordt gedacht aan het combineren van het boerenbedrijf met toeristische activiteiten als rondleidingen. Het onderzoek moet uitwijzen welk plan economisch het meest haalbaar is en wat de gevolgen zijn voor de natuur.

  Eerste trekkershutten in Nunspeet
 • Camping Groot Grobbenhorst in Nunspeet beschikt over de twee eerste trekkershutten in een keten van zestig langs de Veluwse randmeren. De komende jaren moeten er nog achttien volgen aan de Veluwse zijde van de randmeren, in Flevoland verrijzen er veertig in totaal.
  Nunspeet ziet de trekkershutten als economische impuls voor het platteland. De gemeente verwacht dat een nieuwe groep recreanten van de trekkershutten gebruik gaat nemen. Die zou tot nu toe de randmeren links laten liggen. Het huren van een trekkershut in Nunspeet kost 42 euro per nacht voor maximaal vier gebruikers en 44 euro voor vijf gebruikers.


  Zwarte band voor Kranenburg, De Rooij en Groothuis
 • SPORT
  Drie sporters van Sportinstituut Van Meer in Nunspeet hebben zaterdag in Ede bij examens van de Judo Bond Nederland de zwarte band behaald, de afronding van jarenlange trainingsarbeid.
  Henri Groothuis en Johan de Rooij slaagden bij het jiu-jitsu voor de zwarte band 1e dan; Hugo Kranenburg deed dat bij het judo.

  De resultaten afgelopen zaterdag zijn 'geweldig voor deze drie jongens,'' aldus Ron Lubbersen, de trainer van het drietal bij Sportinstituut Van Meer. ,,Hier hebben ze jaren naar toe gewerkt. De zwarte band is zowel bij judo als jiu-jitsu de hoogst haalbare band, die krijg je dan ook niet zo maar. De examens zijn heel zwaar en ze laten je ook niet zomaar slagen. Je moet echt wel alle worpen en grepen goed onder de knie hebben.''

  Henri Groothuis is met jiu-jitsu 'als hobby' begonnen. ,,Maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, wil je meer,'' zegt hij. ,,Toen ik een keer examens voor de zwarte band zag, zei ik het meteen: die wil ik ook halen. En vandaag is de dag dat het me gelukt is. Ja, dat geeft een heerlijk gevoel.''


  Fotosite Tamara Reijers
 • Wij kennen Tamara Reijers als persfotograaf van het weekblad Nunspeet Huis aan Huis. Ze maakt prachtige foto's, niet alleen voor advertentiebladen. Op haar nieuwe site laat ze haar werk zien.
  Op de foto: schapen drijven tijdens Het Rondje Vierhouten 2006. Foto: Tamara Reijers.
  [ Nieuwe website Tamara Reijers ]

  Rosse Stekelstaart op Veluwemeer
 • Vogelaars hebben op het Veluwemeer ter hoogte van Nunspeet de Rosse Stekelstaart gezien. De eend is door z'n blauwe snavel en bruin lijfje een opvallende verschijning.
  Het dier is vrij zeldzaam in ons land en voor zover bekend niet eerder op het Veluwemeer gesignaleerd. De soort komt uit Engeland en is een exoot die niet in Nederland thuishoort. Dat is de eend overigens ook al in Engeland zelf, het beestje komt uit het Middellandse Zeegebied.
  Op het randmeer zijn zowel mannetjes als een vrouwtje gezien; de kans dat er gebroed wordt is dus groot.

  Gert-Jan Kroes leert de fijne kneepjes van het duivenmelken
 • Gert-Jan Kroes is een jonge, enthousiaste en veelbelovende duivenmelker in Nunspeet. Op zijn nieuwe site vertelt hij over zichzelf, zijn hobby's en over de fijne kneepjes van het duivenmelkersvak.
  [ Website Gert-Jan Kroes ]


  Afsluiting Nunspeets project in Tanzania
 • Het ontwikkelingsproject "Journey of Equality -what do you wanna be-" wordt op de Eibertjesdag (26 mei) afgeslotend met een expositie op de Markt en in het gemeentehuis van Nunspeet. In dit project gaan kunst, ontwikkelingssamenwerking en Nunspeet hand in hand. Kinderen uit Nunspeet en Mwandoya (Tanzania, Afrika) spelen de hoofdrol en hun toekomstdromen staan nu op schildersdoek.
  [ Lees hier verder ]

  Grofwild op de Veluwe en het verkeer
 • Jaarlijks sneuvelen op de Veluwe tal van zwijnen, reeën, herten en ander (grof)wild. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft er in dit document zijn visie over. Met aantallen en dergelijke, heel interessant dus.
  [ Grofwild en het verkeer ]

  Gezien in Vierhouten
  Parachutisten die opstijgen...
 • (mei 2006)
  Meestal komen parachutisten naar beneden, in Vierhouten zagen we ze ook omhoog gaan. Een wonderlijk tafereeltje aan de rand van het dorp. Wilco van den Top maakte er een reportage van.
  [ Parachutisten in Vierhouten ]

  Antiekroute Veluwe
 • De Antiekroute Veluwe is een verzamelsite van acht antiekwinkels in Nunspeet, Harderwijk, Garderen, Uddel, Wapenveld en Wezep. Elke winkel wordt op de site toegelicht en links clicken door naar de eigen sites van de bedrijven. Verder heeft de site links voor Uit-tips en naar restaurants.
  [ Antiekroute Veluwe ]

  Record bowling
 • Tijdens de Nunspeetse bowlingkampioenschappen (april 2006) heeft Wilco Juffer een huisrecord van de bowlingbanen in sporthal De Brake gevestigd. Hij verbeterde het oude record van Henk van de Pol met 22 punten en bracht het op 278. Dit is de hoogste game sinds de opening van De Brake in 1980.
  Herdenking Verscholen Dorp
  foto: Wilco van den Top
 • De dodenherdenking bij Het Verscholen Dorp in het bos bij Vierhouten is altijd een bijzondere en indrukwekkende gebeurtenis. Wilco van den Top was erbij en maakte een prachtige reportage.
  Op de foto: Johan van de Kolk uit Vierhouten blaast The Last Post.
  [ Reportage dodenherdenking Verscholen Dorp ]

  Vierhouten kleurde Oranje
 • Koninginnedag in Vierhouten. Wilco van den Top maakte een prachtige fotoreportage.
  [ Vierhouten kleurt Oranje ]

  Lintjesregen in Nunspeet
  © Foto: BRAM VAN DE BIEZEN | click voor een vergroting
 • Ter gelegenheid van Lintjesregen heeft burgemeester Dick van Hemmen acht inwoners van de gemeente Nunspeet een koninklijke onderscheiding mogen uitreiken.
  Alle acht werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen het lintje vanwege grote maatschappelijke verdiensten. Bij ons leest u van alle gedecoreerden het volledige overzicht.
  Foto: Bram van de Biezen
  [ Lintjesregen in Nunspeet ]

  Verliefd dassenpaartje
  © Foto: Maas van de Ruitenbeek
 • Je ziet ze zelden, maar ze zijn er wel degelijk: dassen. En wat een geweldig gezicht is het als je zelfs een verliefd paartje ziet!
  Het overkwam de Nunspeetse natuurfotograaf Maas van de Ruitenbeek een paar dagen geleden. Hij maakte er bovenstaande foto van!
  Woensdag 3 mei vertoont Maas zijn mooiste natuurdia's in het Bezoekerscentrum Zandenbos.
  [ Natuurpresentatie Maas van de Ruitenbeek op 3 mei ]

  PvdA wil andere stembureaus
 • De PvdA-fractie in de Nunspeetse gemeenteraad wil dat raadsleden, wethouders en kandidaten bij verkiezingen niet meer plaats hebben in stembureaus. Alle schijn van beinvloeding moet, aldus PvdA-fractielid Arnoud Goeree, vermeden worden. Nu nog zitten politici op stembureaus en dat zou de kiezers kunnen beinvloeden, denkt de PvdA. Er zou ook sprake van zijn dat belangrijke politici uit kleine kernen zitting hebben in het stembureau van die kern. In die gevallen zou helemaal sprake kunnen zijn van beinvloeding.
  De PvdA zegt met een initiatiefvoorstel te zullen komen. Minister Pechtold is het met de PvdA in Nunspeet eens, maar neemt geen landelijke maatregelen. Het is een zaak voor de gemeenten, aldus de minister in een reactie.


  Mooie fotoreportage menwedstrijden
  Foto: Wilco van den Top
 • De menvereniging Noord Veluwe uit Nunspeet heeft afgelopen weekeinde menwedstrijden (paarden met wagentjes) gehouden in Vierhouten. Wilco van den Top maakte er een sfeervolle fotoreportage van.
  Foto: Wilco van den Top

  Foto's: Wilco van den Top

  [ Fotoreportage menwedstrijden ]


  Bescherming voor vogels
 • Meer dan veertig jaar oud en nog altijd actief met als doel: de bescherming van de vogels op de noordelijke Veluwe. Via 'waarnemingen' leren we welke bijzondere vogels de leden gezien hebben. 'Hulshorst, boven de Beyaard vloog een buizerd die door drie boomvalken werd verjaagd', staat er onder meer.
  [ Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe ]

  Nunspeet weigert 'vreemde' urn
 • De Nunspeetse mevrouw Van de Bunte mag de urn met de as van haar overleden moeder niet plaatsen in de urnenmuur op de gemeentelijke begraafplaats van Nunspeet. De gemeente staat dat niet toe, aldus wethouder Edward van der Geest (Gemeentebelang).
  De 80-jarige moeder woonde in Lelystad. Volgens Van der Geest had de vrouw te weinig binding met Nunspeet.
  Mevrouw Van de Bunte werd volgens haar dochter sinds 1992 met tussenpozen in Nunspeet verpleegd. Van der Geest vindt de binding met Nunspeet, kennelijk voorwaarde om een urn te mogen plaatsen, onvoldoende aangetoond.
  Bron: Omroep Gelderland

 • Pastoor Johan Stege met emeritaat
 • Pastoor Stege uit Nunspeet heeft met ingang van 1 mei zijn pastoraat van de RK-parochie in Nunspeet neergelegd. Hij was ruim twintig jaar pastoor van de parochie van Sint Franciscus in Nunspeet-Elburg. De afscheidsreceptie in het Dorphuis zal vol verrassingen voor de pastoor. Met het vertrek van pastoor Stege komt na 77 jaar een einde aan de pastorale aanwezigheid van de Orde der Minderbroeders Convectuelen in Nunspeet e.o.

  Dure appartementen voor ouderen
 • Of we hierop zitten te wachten of juist goedkope appartementen nodig hebben voor Nunspeetse jongeren, wij zouden het wel weten.
  Maar tegenover het station in Nunspeet komt een vijfsterren appartementencomplex voor senioren. Het goedkoopste appartement gaat zo'n 369.000 euro kosten.
  Bewoners kunnen, tegen betaling, persoonlijke zorg krijgen van een zogenoemde Care Manager die permanent aanwezig is in het complex. De Care Manager is een gediplomeerd verpleegkundige. Het Palisium komt op de plek waar nu Veluweoord staat. Het complex zal bestaan uit zestien appartementen en zes penthouses.


  Reigers broeden in Hulshorst
  © Nunspeet.Net
 • Het voorjaar zit in de lucht! En ook de reigers broeden weer op het Landgoed Groeneveld in Hulshorst. Hoog bovenin de enorme bomen in de bostuin van het statige landhuis hebben ze nesten gebouwd en wellicht al hun eieren gelegd.
  Reigers nestelen in een kolonie en bouwen hun nesten in de kroon van de hoogste bomen. Wie over het landgoed wandelt (het is vrij toegankelijk) kan het goed zien en ook goed horen! De dieren krijsen af en toen in hun strijd om het beste nest!
  © Nunspeet.Net
  Foto's: Nunspeet.Net

 • Koken leren bij Delicio
 • Bij kookstudio Delicio te Nunspeet is het nieuwe lente- & zomerkook- cursusprogramma weer van start gegaan. Voor het achtste jaar hebben Michiel en Esther Waterman (beiden op de foto) onder andere inspiratie opgedaan in Andalusië en aan de Italiaanse Rivièra. Dit heeft geleid tot diverse kookworkshops: Slow Food, de Toscaanse keuken, Tapas & Cava, Outdoor Cooking en Koken met Kreeft. Nieuw is de Tapas & Cava workshop op zondagen. Ook nieuw zijn de combinatie workshops rondom moeder- en vaderdag. Nadat moeder of vader heeft meegedaan aan de workshop kan de rest van de familie gezellig tegen gereduceerd tarief mee-eten. Delicio is gevestigd aan de F.A. Molijnlaan 1 in Nunspeet.
  [ Delicio ]

  Eigen site Oranje-IJsvereniging
 • De website van de Oranje-IJsvereniging in Vierhouten is online. Hier is een mooi stukje werk verricht door Vierhoutenaar Arjan Verhoef die de site heeft opgezet. Behalve aan foto's, feiten en activiteiten van de vereniging zelf is er ook gedacht aan achtergrondinformatie over Koninginnedag. Wist u bijvoorbeeld dat Oranjebitter in 1910 is 'uitgevonden'? Ook vinden we er alle coupletten van het Wilhelmus.
  [ OranjeIJsvereniging Vierhouten ]

  Ambtenaren op straat
 • Ambtenaren en andere aanwezigen in het gemeentehuis van Nunspeet zijn donderdag opgeschrikt door een bommelding. Even na 13:30 uur kwam er een telefonische melding dat er een bom in het gemeentehuis zou liggen. Vervolgens is het de taak van de politie en de gemeentelijke organisatie om op de juiste wijze te handelen. Het gemeentehuis werd ontruimd en ruim honderd mensen moesten verderop wachten tot de politie het nepexplosief had gevonden. Om 15:30 uur kon iedereen weer naar binnen. De oefening is goed verlopen.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  Jeugd op bedrijfs- bezoek
 • Op initiatief van de ondernemersvereiniging Ondernemers Voor Ondernemersn hebben leerlingen van groep 8 van basisschool De Bron een bezoek gebracht aan bedrijven in Nunspeet. Zo is vrijdagochtend een bezoek gebracht aan Joop de Haan Tweewielers, Catering Solutions en Renselaar Horeca Apparatuur. De kinderen mochten deze ochtend een kijkje achter de schermen nemen.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  Nieuw boekje Groene Haltes
  foto: GOBT
 • De Groene Halte-wandelroutes op de Veluwe verschijnen deze zomer in een nieuw boekje. Alle routes zijn afgelopen winter door vrijwilligers nagelopen en gecontroleerd. Waar nodig, zijn de wandelingen aangepast en verbeterd.
  De routes beginnen en eindigen allemaal bij een Groene Halte, een halte van het openbaar busvervoer.
  Er komen naast de beschreven en bewegwijzerde wandelingen, die allemaal op kaart staan, ook GPS-wandeltochten. De routes daarvan zijn via internet te downloaden.
  Verder is het de bedoeling dat verschillende Groene Halte-routes met elkaar gecombineerd worden, zodat ook langere en meerdaagse tochten mogelijk zijn.
  © Foto: GOBT
  [ Eigen website Groene Haltes ]

  Geld over de balk? Drempels 't Hul worden weer verlaagd
 • De verkeersdrempels in de Nunspeetse woonwijk ‘t Hul worden verlaagd. De drempels zijn te hoog volgens de landelijk hiervoor geldende normen. Kennelijk zijn die normen bij de aanleg van de rotdrempels over het hoofd gezien.
  De hoge drempels leiden tot veel klachten van bewoners en bezoekers van 't Hul. Ook ontstaat volgens de gemeente regelmatig schade aan auto’s. De werkzaamheden gaan deze maand van start en duren tot eind mei. Hoeveel geld ermee over de balk is gegooid, is onbekend.

  Tweeluik op Jeugdjournaal
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • De Nunspeetse basisschool Tweeluik is op het Jeugdjournaal geweest. De kinderen van groep 8 hebben meegewerkt aan een item over vossen. Aanleiding was de heropening van de vossenjacht. Ook Niko Koffeman uit Vierhouten was in het item gezien. Koffeman is woordvoerder van Faunabescherming, de organisatie opkomt voor de dieren.
  De uitzending was maandagavond en dinsdagochtend (herhaling) te zien.
  Op de foto: zes 6 leerlingen waren uitgekozen om op het schoolplein de opnamen te maken: Hendrik Jan, Kevin, Pawel, Tamana, Angela en Ouafae.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  Fietsnetwerken Veluwe en Twente
 • Nog deze maand april wordt op de Veluwe het Fietsnetwerk gepresenteerd. Het is een compleet en uitgebreid netwerk van fietsroutes. Later dit jaar gebeurt hetzelfde in Twente. Vervolgens komt er een verbinding tussen de Veluwse en Twentse netwerken, al zal dat nog wel even op zich laten wachten. Over het land verspreid zijn nu al ruim twintig grotere en kleinere fietsnetwerken. De routes zijn allemaal herkenbaar aan een rechthoekig bord met groene rond, groen routenummer en groene fiets. Op knooppunten staan borden met alle routes die op dat punt samenkomen (zie foto linksboven).
  Leuke pikhanenoptocht
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • Zoals elk jaar, vond ook dit jaar weer ter gelegenheid van Palmpasen de pikhanenoptocht plaats. De optocht werd begeleid door de Harmonie Nunspeet. Tijdens de optocht werd ook nog even een rondje langs de Bunterhoek gemaakt. Een fotoimpressie van deze gezellige pikhanenoptocht.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  Ruilbeurs voor planten
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • De Nunspeetse mevrouw van der Gaarden is gek op planten. En ze mag ze graag ruilen. Daarom houdt ze elk jaar in haar woning aan de Laan 69 een voorjaarsplantenruilbeurs.
  Foto: TV Nunspeet Tekst


  Nunspeets ICS-team weer terug
  foto: ICS Nunspeet | Nunspeet.Net
 • De vijf Nunspeters van het project "Journey of Equality -what do you wanna be-" hebben hun bezoek aan Afrika goed afgesloten. Ze zijn terug in Nunspeet. Ze vertrokken begin april naar Kimali in Tanzania, een gebied waar ICS (International Child Support) werkzaam is, om daar op de basisschool Muungano aan het werk te gaan met de leerlingen.
  Op Eibertjesdag, 26 mei, wordt er een expositie van gehouden. Ook is er veel gefilmd en zijn er honderden foto's gemaakt. Ook die zijn dan te zien.
  Op de foto het team van ICS dat in Afrika is geweest: filmer/regisseur Sander Klugt, fotograaf Marc Koot, presentatrice Mirjam van der Loo, geluidsvrouw Jasmijn Utermark, en projectleider/producer Toni Kattenburg.
  [ Nunspeters in Afrika ]

  Nordic Walking route in Nunspeet
 • Nunspeet betaalt 15.000 euro aan een netwerk van vier Nordic Walking-routes op de Veluwe van ieder zo’n vijftig kilometer lang.
  De netwerken moeten komen op de Noordelijke Veluwe (Nunspeet, Putten, Barneveld, Harderwijk en Ermelo), in het nationaal park Veluwezoom, in de regio Ede en in de regio Beekbergen.
  Het nieuwe netwerk moet ervoor zorgen dat de Veluwe zich ontwikkelt tot het belangrijkste Nordic Walkinggebied van Nederland. Het initiatief komt van Nordicwalkingnet.nl waarin diverse organisaties zijn vertegenwoordigd: KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, KNAU (atletiek) en KNGU (gymnastiek).


  De oudste snelwegen
 • Weet u wanneer de A28 (Amersfoort-Nunspeet-Zwolle) is aangelegd. Nou, wij zo niet. Maar we hebben wel een lijstje voor u met de allereerste snelwegen van ons land.
  [ De oudste snelwegen ]
  Hierdense Poort bij Hulshorst
 • Tussen Hulshorst en Hierden met de Hierdense Poort komen, een corridor voor flora en fauna als verbinding tussen de Veluwe en Flevoland. Een luchtkasteel of realiteit? We hebben voor u het complete uitvoeringsprogramma als pdf-bestand.
  [ project Hierdense poort ]

  Antoinette nogal veelzijdig
 • De leerlingen van de Franciscusschool in Nunspeet waren maandagavond op televisie te zien. Vier kinderen testten skates voor het consumentenprogramma Radar van de Tros.
  Dat de Franciscusschool voor de test was uitgekozen is niet zo'n wonder: de kinderen van Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg (foto) uit Vierhouten zitten op de school. Antoinette Hertsenberg is een veelzijdig presentatrice. Ze heeft ook een bijzondere hobby: ze verzamelt kinderbijbels.
  [ Meer over Antoinette Hertsenberg ]
  [ Antoinette als TV-Babe ]
  [ Interview voor de SP: "Sociale bewogenheid is Antoinette Hertsenberg met de paplepel ingegoten." ]
  [ Antoinette in de Wikipedia ]
  foto: Maarten Sprangh | Studio RKK
  [ Antoinette verzamelt kinderbijbels (foto boven) ]

  Beeld Camille voor koningin
  foto: Camille van Os
 • Kunstenares Camille van Os uit Vierhouten heeft een bronzen beeld gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van de koningin. Het wasa al te bezichtingen in de Tweede Kamer en het Nunspeetse gemeentehuis. Nu kan het ook via internet bekeken worden.

  Het beeld heet Rei(g)ning. ,,Ik zag een documentaire waarin koningin Beatrix te paard door de branding stoof. Ze straalde kracht en totale vrijheid uit, ondanks de camera’s in haar nek. Zo wilde ik haar uitbeelden,'' aldus Camille van Os in Het Kontakt.
  Rei(g)ning is de weerspiegeling van een paardentorso met daarop de koningin. Naakt. ,,Ik houd niet van recht en hoekig”, verklaart Van Ons haar gewaagde keuze in Het Kontakt. ,,Mijn beelden moeten aaibaar zijn.” In dit geval paste daar geen kleding bij. “De koningin naakt op een paard; ik dacht dat de RVD het nooit zou toestaan”, bekent Van Os, die voornamelijk beelden van paarden en vrouwen maakt. Het kunstwerk werd echter geballoteerd zonder vragen of opmerkingen. Lachend: “Kennelijk is in de kunst veel toegestaan.”

  [ Camille van Os: het beeldje Rei(g)ing ]

  Eens ging de zee hier tekeer...
 • Het is een goed idee om de oude Zuiderzee gedeeltelijk te laten terugkeren. Dat stelt de stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer in een toekomstvisie over het IJsselmeergebied.
  Voorzitter M. Bierman sluit niet uit dat de Afsluitdijk een nieuwe variant zou moeten worden van de Deltawerken in Zeeland. ,,Er moet iets gebeuren, dat is zeker.''
  De stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer richt zich in het toekomstplan op het jaar 2050. Wat de organisatie betreft zijn het bestaande IJsselmeer en het Markermeer tegen die tijd veranderd in een grote binnenzee. Daarin zal de natuur zoveel mogelijk zijn eigen gang gaan. Bierman: ,,Een gedeeltelijk eerherstel voor de Zuiderzee, waarbij we als mens wel de algemene regie blijven voeren.''


  Wonderful Vierhouten
  foto: Wilco van den Top
 • Waar elders lag de afgelopen weken zoveel sneeuw en waar elders was het zo mooi: in Vierhouten en de bossen eromheen natuurlijk. Volop winterplezier daarom. Een (foto)verslag ter plaatse van Wilco van den Top.
  [ Wonderful Vierhouten ]

  Langlaufen in Vierhouten
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • Zolang er voldoende sneeuw ligt, kan er in de bossen rond Vierhouten gelanglaufd worden. Bij Hotel De Vossenberg zijn ski's te huur. Daar kunnen ook routes worden verkregen. Foto: TV Nunspeet.Tekst

  Concert in Elspeet
  foto: TV Nunspeet Tekst
 • Afgelopen zaterdag werd in sportzaal 'Op de Heide' een voorjaarsconcert uitgevoerd door de Elspeetse Fanfare & Malletband. Er werd een wisselend repertoire ten gehore gebracht. Bij enkele stukken kwam ook het koor in actie.
  Er was een schitterende finale waarbij doedelzakspelers de hoofdrol speelden.
  Het was een zeer geslaagd concert die een goed gevulde zaal trok. Er kwamen meer dan 600 mensen kijken, luisteren en genieten, zo meldt de kabelkrant van Nunspeet. Foto: TV Nunspeet Tekst.


  Nachtelijke zwerftocht tieners
 • In Vierhouten was eigenlijk weinig of niets te beleven voor tieners. De Vereniging Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft daarom samen met een aantal tieners uit Vierhouten een Tienerclub opgericht. De eerste activiteit was een nachtelijke zwerfwandeling door het bos, in de sneeuw, met natuurgids Gerrit Rekers.
  [ Tienerclub: een verslag ter plaatse ]

  Reigerkolonie in Hulshorst
  © Nunspeet.Net
 • Het voorjaar zit in de lucht! En ook de reigers zijn weer terug op het Landgoed Groeneveld in Hulshorst. Hoog bovenin de enorme bomen in de bostuin van het statige landhuis bouwen ze hun nesten.
  Reigers nestelen in een kolonie en bouwen hun nesten in de kroon van de hoogste bomen. Wie over het landgoed wandelt (het is vrij toegankelijk) kan het goed zien en ook goed horen! De dieren krijsen af en toen in hun strijd om het beste nest!
  © Nunspeet.Net
  Foto's: Nunspeet.Net

 • Expositie Ineke Arkes-Masselink
 • Ineke Arkes-Masselink (foto) exposeert vanaf maart kleurrijke schilderijen in de Titiazaal van het Dorpshuis Molijn de Groot in Nunspeet. Op vrijdag 3 maart (16.00 uur) zal Suzanne Duyf, docente aan de Vrije Akademie Nunspeet, deze expositie openen. De expositie zal te bezichtigen zijn t/m 15 april 2006.
  Openingstijden: Maandag t/m donderdag 14.00 –17.00 uur, zaterdag 10.00 – 13.00 uur.

  Ander aanzien Elspeet
 • De herinrichting van de provinciale weg door Elspeet zal in vijf fases gerealiseerd worden. In april wordt er begonnen en voor de zomervakantie moet alles klaar zijn. In Elspeet komen klinkers te liggen en op de kruisingen komen verhoogde verkeersplateaus.
  Andere veranderingen zijn onder meer het vervangen van de straatlantaarns die geen oranje licht maar helder wit licht zullen geven. Ook de wateroverlast wordt aangepakt. Er komt een apart riool voor regenwater. Omwonenden zullen met een nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden.


  Kroes wint
 • Rutger Kroes uit Nunspeet is winnaar geworden van de jaarlijkse kampioenschappen van schaatsvereniging De Viking uit Harderwijk. Kroes reed op zowel de 500 als 1000 meter een persoonlijk record en bleef op beide afstanden zijn concurrenten voor. Met scherpe tijden van 41,77 en 2.08,84 versloeg hij Gerwin Boonen uit Hierden, de kampioen van vorig jaar, met ruim een punt marge.

  Oenenburg ontevreden, paardevijgen in Hulshorst
 • Inwoners van de gemeente Nunspeet zijn tevreden over de leefbaarheid en de eigen leefomgeving. Maar bewoners van Oenenburg-Noord denken daar heel anders over. Daar scoort leefbaarheid het laagst. Vooral het vele (vracht)verkeer over de Oenenburgweg is een doorn in het oog. ,,En de gemeente doet er niets aan, kijkt er niet eens naar,'' aldus een buurtbewoner.
  De bewoners van de wijk Oenenburg-Zuid zijn het meest tevreden over hun leefomgeving. Van de vier kernen van Nunspeet scoort Vierhouten met een 8,3 het hoogst en Nunspeet met 7,7 het laagst.
  Als het gaat om ontevredenheid scoren onderwerpen als verkeersveiligheid, speelvoorzieningen en openbaar groen het laagst. Te hard rijdende vrachtwagens blijken verder een bron van ergenis te zijn. Veel klachten hebben betrekking op overlast van hondenpoep en zwerfvuil. Ook is er ontevredenheid over geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door jongeren, vooral in de nachtelijke uren tijdens de weekeinden. In Hulshorst zijn ook klachten over paardenvijgen.


  Annebeth leest verder
 • Annebeth Kloek van de Da Costaschool heeft in Nunspeet de voorleeswedstrijd van de bibliotheek gewonnen. Ze las een fragment uit het boek Lawaaisaus van Hans Mijnders. Volgens de organisatie was de voordracht van de Nunspeetse zo overtuigend dat de jury zin kreeg het boek te gaan lezen. Annebeth moet nu 15 maart naar Ede voor de regionale voorronde. Later dit jaar worden de provinciale kampioenen gekozen en aansluitend de nationale kampioen.


  VIERHOUTEN KRIJGT
  EIGEN VIERDAAGSE
 • In navolging van de 4DAAGSE van Nijmegen, komt er dit jaar een echte VIERDAAGSE VAN VIERHOUTEN!

  Het wordt een Vierdaagse voor Nordic Walking-wandelaars over de afstanden van 5, 10 en 20 kilometer. Het wandelevenement wordt gehouden van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september. Centrale lokatie wordt hotel-restaurant De Foreesten aan de Gortelsweg.

  De tocht staat onder auspicien van de wandelbond KNBLO-NL die ook in Nijmegen de 4DAAGSE organiseert. Nordic Walking is wandelen in een hoog tempo, met gebruikmaking van stokken.


  Andere naam stichting Veluvine
 • De Stichting Veluvine Nunspeet heeft een andere naam gekregen. Het bestuur heeft dat gedaan nu de gemeente besloten heeft de naam Veluvine te verbinden aan het nieuwe multifunctioneel centrum dat aan de Laan/Molijnlaan moet komen. Dat is het oude terrein waar de Veluvine-verffabriek heeft gestaan.
  De stichting Veluvine (die fondsen uitkeert) wil verwarring met het nieuwe gebouw voorkomen en heeft besloten de eigen naam (Veluvine Molijn de Groot Fonds) te wijzingen in Van den Broek Lohman Fonds.
  [ Van den Broek Lohman Fonds ]

  Beelden Veluvine bij Nunspeet.Net
 • Nunspeet Village heeft trouwens (zie bericht hierboven) een mooie pagina over de Veluvine online staan.
  [ Nunspeet Village: de Nunspeet Toer ]

  Nieuwe site Dorpshuis
 • De Stichting Molijn - de Groot (die het dorpshuis exploiteert) heeft een nieuwe website.
  [ stichting Molijn de Groot ]

  Voor alle activiteiten in het Bezoekerscentrum Zandenbos van Staatsbosbeheer, click hier

  click hier om terug te gaan naar de voorpagina van Nunspeet.Net

 • |


  Sponsor Sites
  Proximare
  Garage Vierhout
  Autoschade De Weerd

  NUNSPEET.NET
  digitaal nunspeet compleet

  al acht jaar bedacht en gemaakt door
  Gertjan van Wijk
  © NUNSPEET.NET
  alle rechten voorbehouden - all rights reserved
  http://nunspeet.net is onderdeel van de Nunspeet Village Groep ®
  KvK Harderwijk 08078404